Image module

Elsloo, zomer 1937

“Morgen koop je zelf maar een varken en dan kijk je maar wie er allemaal iets van je varken wil kopen”, dat kreeg mijn opa Jan te horen van zijn vader, nadat opa geen opslag kreeg bij zijn toenmalige leermeester. Diezelfde dag nog werd er aan de voorgevel van de woonkamer een deur gemaakt met een naambordje “Slagerij Fa. Meijers”.

Aan de Heirstraat te Elsloo begon zo de eerste generatie met passie voor het slagersambacht. Jaren later werd de slagerij voortgezet door mijn beide ooms, Math en Hay. Als kleine uk bracht ik menig uurtje door in de slagerij en kreeg de liefde voor het vak met de paplepel ingegoten. In tegenstelling tot mijn leeftijdsgenootjes, die nog niet wisten wat ze later wilden worden, wist ik het op 7-jarige leeftijd al zeker; ik word slager.

En zo geschiedde. Na mijn opleiding aan het SVO te Utrecht werd ik in 1995 eigenaar van Slagerij Van Melik te Heerlerheide. Een jaar later werd de zaak verbouwd en uitgebreid met een broodjescorner genaamd Bufkes (3e van inmiddels 30 zaken). Tevens verzorgde ik buffetten voor kleinere gelegenheden. De passie en kennis hiervoor ontstond tijdens mijn stageperiodes van het SVO.

Elsloo, zomer 2009

Een gezellig feestje, heerlijke barbecue, lekkere drankjes.

Hij: Jeetje, dat is top verzorgd, heerlijk mals vlees, top van smaak. Wie heeft dit verzorgd.

Zij: Dank je voor het compliment, het is Van Jan.

Hij: Oh, Jan, de kleinzoon van slager Jan van de Meijer.

In dat jaar verruilde mijn vrouw Jikke haar toenmalige baan als intercedente bij een uitzendbureau voor het ondernemerschap. Samen hebben we de zaak in 2009 rigoureus verbouwd tot een moderne slagerij met een uitbreiding van Bufkes met zitplaatsen. Ook de catering, die we tot voorheen nog op kleine schaal verzorgden, nam steeds grotere vormen aan. Van buffetten tot compleet verzorgde barbecue-partijen, op locatie verzorgd, met personeel, dranken en aankleding.

Image module

Nu terug- en vooruitkijkend komen we tot de conclusie dat passie voor het vak onze grootste drijfveer is. Het is telkens een
feestje voor ons als uw feest is geslaagd. Kortom, tot in de puntjes geregeld door Van Jan Catering

Opa Jan zou trots zijn geweest…

Image module